DISTRIBUIȚI

Un britanic care a mers în Ucraina ca medic voluntar a fost ucis, a declarat familia sa în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru repatrierea trupului său, relatează news.ro.

Craig Mackintosh, originar din Thetford, estul Angliei, a fost ucis pe 24 august „în plină acţiune”, a indicat sora sa Lorna pe platforma GoFundMe, fără a preciza circumstanţele decesului său.


Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe britanic a confirmat joi, 1 septembrie, pentru AFP „că ajută familia unui britanic decedat în Ucraina şi că este în contact cu autorităţile locale”. „Vă rugăm să ajutaţi să aduceţi acasă acest erou de război”, a scris sora victimei în timp ce îşi lansa campania de strângere de fonduri la începutul acestei săptămâni.

„Fratele nostru s-a oferit cu mult curaj să meargă în Ucraina ca medic şi să ajute la salvarea de vieţi în această ţară devastată de război”, a adăugat ea. „În mijlocul conflictului, ajutându-i pe alţii, şi-a pierdut viaţa. Acest altruist este acum la morgă în Ucraina şi nu există nicio modalitate de a-l aduce acasă”.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

Potrivit Lornei Mackintosh, repatrierea cadavrului costă în jur de 4.000 de lire sterline (4.600 de euro). Joi, campania de strângere de fonduri depăşise 6.500 de lire.

La scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, Regatul Unit şi-a sfătuit cetăţenii să se întoarcă de acolo. Mai mulţi veterani ai armatei britanice sau voluntari în Ucraina au fost ucişi în ultimele luni.