DISTRIBUIȚI
DW

Liderii austrieci au făcut apel la unitate naţională în urma sinuciderii unui medic care a primit ameninţări cu moartea din partea unor militanţi anti-vaccin şi adepţi ai teoriei conspiraţiei legate de pandemia de coronavirus, relatează sâmbătă Reuters , scrie news.ro

„Să punem capăt acestei intimidări şi a apariţiei fricii. Ura şi intoleranţa nu au loc în Austria noastră”, a declarat preşedintele Alexander Van der Bellen, referindu-se la Lisa-Maria Kellermayr ca fiind un medic care a sprijinit vindecarea oamenilor, protejându-i de boală printr-o abordare prudentă a pandemiei.


Citește și : Patru militanţi pro-democraţie din Hong Kong pledează vinovat la acuzaţia de subminare

„Însă unii oameni au fost înfuriaţi de asta şi aceşti oameni au speriat-o, au ameninţat-o, mai întâi pe internet şi apoi în persoană, direct în cabinetul ei”, a mai spus preşedintele austriac.

Trupul medicului – care a oferit adesea interviuri presei despre combaterea pandemiei de coronavirus şi promovarea vaccinării – a fost găsit vineri în biroul ei din Austria Superioară.

Procurorii au anunţat că au găsit un bilet de adio şi că nu intenţionează să ceară o autopsie.

Austria a renunţat luna trecută la planurile de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru adulţi, declarând că este puţin probabil ca măsura să crească una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

Zeci de mii de oameni au mărşăluit împotriva blocajelor anul trecut, evidenţiind o diviziune socială faţă de măsurile de sănătate publică impuse de numeroase ţări.

Citește și : Noul ambasador al Statelor Unite NU are voie să intre în Nicaragua

Însă moartea medicului – despre care Asociaţia medicilor austrieci a declarat că reflectă o tendinţă mai largă de ameninţări la adresa personalului medical – a provocat o undă de şoc în ţară.

„Ura împotriva oamenilor este de neiertat. Această ură trebuie să înceteze în sfârşit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.