DISTRIBUIȚI

Un medic din nordul Austriei este bănuit de abuzarea sexuală a cel puţin 95 de pacienţi minori, toţi băieţi, a anunţat marţi Parchetul din oraşul Wels (regiunea Austria Superioară), potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Medicul le explica victimelor, multe dintre ele cu vârste sub 14 ani, că practicile respective sunt un act medical, ceea ce i-a permis să continue să acţioneze în acelaşi mod timp de mai mulţi ani fără a fi denunţat.


Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

În cele din urmă, unul dintre pacienţi a depus o plângere, care a dus la arestarea medicului respectiv, în luna ianuarie. Dezvăluirea acestui caz a dus la o avalanşă de mărturii, în prezent fiind identificate cel puţin 95 de presupuse victime.

Conform anchetatorilor, faptele cele mai vechi au avut loc la începutul anilor 2000.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Locul unde s-au produs abuzurile şi elementele de identificare a medicului nu au fost făcute publice, pentru a se proteja demnitatea victimelor, însă potrivit presei austriece este vorba despre ”un mic oraş de provincie”.

Medicul respectiv, care va compărea în faţa judecătorilor în toamna acestui an, riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.