DISTRIBUIȚI

Un martor care urma să fie audiat în Israel într-unul din procesele de corupţie ale fostului premier israelian Benjamin Netanyahu a murit luni după ce un mic avion pe care-l pilota s-a prăbuşit în Marea Egee în apropierea insulei greceşti Samos, a anunţat marţi Garda de Coastă greacă, potrivit agenţiilor AFP şi EFE, potrivit agerpres.  

La bordul avionului monomotor de tip Cessna C182 se aflau două persoane, Haim Giron şi soţia sa, Esther Giron, aceasta murind de asemenea în accident.


Citește și : Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

Potrivit autorităţii aeronautice greceşti, avionul decolase de la Haifa, din Israel, pentru un zbor privat şi a dispărut de pe radare cu puţin timp înaintea aterizării pe aeroportul din Samos.

O echipă de experţi se va deplasa miercuri în insula Samos pentru a inspecta epava, aflată în mare la circa 33 de metri adâncime, la aproximativ doi kilometri de aeroport. Un responsabil grec din domeniul securităţii aeronautice a estimat că primele răspunsuri despre posibilele cauze ale prăbuşirii avionului ar putea fi date peste două săptămâni.

Haim Giron, în vârstă de 69 de ani, a fost director general adjunct în Ministerul Comunicaţiilor din Israel. El urma să fie audiat într-unul din cele trei dosare penale deschise împotriva fostului premier Benjamin Netanyahu, care între 2014 şi 2017 a fost de asemenea ministru al comunicaţiilor.

Citește și : Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani

Fostul şef al guvernului este acuzat de corupţie, fraudă, abuz de încredere şi pentru oferirea de favoruri unor magnaţi din mass-media în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile.