DISTRIBUIȚI
AFP

Un martor cheie împotriva fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy (foto) şi-a modificat depoziţia în dosarul privind primirea unor fonduri ilegale din Libia, susţinând acum că fostul şef de stat nu a comis nicio ilegalitate, transmite dpa, citând articole din presa franceză de miercuri, potrivit agerpres.

Ancheta presupusei mite primite de Sarkozy, a finanţării campaniei electorale a acestuia şi a complicităţii la fraudarea fondurilor publice libiene a început în 2018. Faptele incriminate datează din campania electorală pentru alegerile din 2007. Fostul şef de stat a fost inculpat în octombrie anul acesta.


Vezi şi: Un bărbat a fost ARESTAT după ce a intrat cu maşina într-o secţie de poliţie din Londra (VIDEO)

Omul de afaceri Ziad Takieddine, cu dublă cetăţenie franceză şi libiană afirmă acum într-o înregistrare video publicată miercuri de BFMTV şi de revista Paris Match că Sarkozy nu a primit fonduri din Libia. În 2016, el declarase publicaţiei online că la sfârşitul lui 2006 sau începutul lui 2007 a adus mai multe valize cu milioane de euro, pregătite de regimul de la Tripoli pentru ministerul de interne de la Paris, condus în acea perioadă de Sarkozy.

Afaceristul este la rândul său anchetat în acelaşi dosar şi în prezent este dat în urmărire. El a susţinut că judecătorul de instrucţie a forţat acuzaţiile împotriva sa.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, INTERNAT în spital cu coronavirus

Sarkozy a respins de la început acuzaţiile şi după primele dezvăluiri făcute de Takieddine l-a acuzat că minte. ‘În sfârşit, adevărul iese la iveală’, a comentat el pe Twitter ultima declaraţie a martorului.

Fostul preşedinte al Franţei din perioada 2007-2012, acum în vârstă de 65 de ani, va mai fi judecat începând din 23 noiembrie şi într-un alt dosar de mită.