DISTRIBUIȚI

Un lider mafiot italian dat în urmărire în dosarul unor omoruri din Germania a fost arestat la Lisabona, a informat marţi poliţia italiană. Conform agenţiei ANSA, preluată de dpa și agerpres., este vorba de un membru al clanului Pelle-Vottari din cadrul organizaţiei criminale calabreze ‘Ndrangheta, implicat într-un conflict de decenii cu rivalii din familiile Strangio-Nirta.

În 2006 şi 2007, în conflictul dintre grupările mafiote respective s-au comis în Germania zeci de crime, inclusiv un masacru într-un restaurant din Duisburg, incident care a produs un şoc la scară naţională, reaminteşte dpa.


Vezi şi: Poliţiştii mexicani au omorât o imigrantă – VIDEO

Suspectul arestat acum a supravieţuit, după un schimb de focuri de armă, unei răni de glonţ la coloana vertebrală, în iulie 2006, dar de atunci a fost nevoit să folosească un scaun cu rotile. A urmat răzbunarea – în preajma Crăciunului, în acelaşi an, a fost ucisă soţia şefului clanului rival.

Urmărit pentru această crimă, mafiotul a fost identificat şi reţinut luni într-un spital din capitala Portugaliei, unde era internat pentru a fi tratat de COVID-19.

Citeşte şi: 25 de lideri mondiali vor un tratat comun privind pandemiile

Cazierul său consemnează că el a fost deja închis, începând din 2008, iar în 2017 a fost transferat de o instanţă în arest la domiciliu la Milano, în aşteptarea sentinţei definitive a Curţii de Casaţie a Italiei. După ce a părăsit ilegal locul respectiv, în iunie 2019, a fost dat în urmărire internaţională, fiind inclus de Ministerul de Interne de la Roma pe lista celor căutaţi cu prioritate.

‘Ndrangheta este considerată în prezent cea mai puternică organizaţie mafiotă. Originară din Calabria – regiunea din vârful „cizmei”, peninsula italiană – gruparea a ajuns lideră a traficului de cocaină în Europa.