DISTRIBUIȚI
A vial labelled "Astra Zeneca COVID-19 Coronavirus Vaccine" and a syringe are seen in this illustration taken March 10, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Un lot de vaccin anti-Covid ajunge sâmbătă în Republica Moldova. Este vorba despre 132.000 de doze acordate sub formă de ajutor umanitar. Până la prezent, în Moldova au mai ajuns peste 70.000 de doze donate de România, potrivit mediafax.

132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat sâmbătă către Republica Moldova, în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19.


Citește și : Preşedintele sloven neagă orice proiect de redesenare a frontierelor în Balcani

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Până în prezent, Guvernul României a trimis două tranşe de 72.000 de doze de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie. Ajutorul umanitar, sub formă de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Citește și : Partidul Comunist cubanez pune capăt dinastiei Castro şi lasă locul unei noi generaţii