DISTRIBUIȚI

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost îndemnat duminică să îşi ceară scuze ori chiar să demisioneze după ce făcut o glumă despre dorinţa sa de a o agresa fizic pe preşedinta democrată a acestei instituţii, Nancy Pelosi, notează AFP, potrivit agerpres.

Kevin McCarthy a primit un ciocănel, atributul prin excelenţă al persoanei care prezidează Camera Reprezentanţilor, în cursul unui eveniment de strângere de fonduri, sâmbătă, în statul Tennessee, situat în sudul Statelor Unite.


Citeşte şi: Noi arestări după tentativa de lovitură de stat din Madagascar – Black News

Cadoul se referea la victoria pe care republicanii speră să o obţină la alegerile de la jumătatea mandatului, în 2022. În această ipoteză, Kevin McCarthy ar înlocui-o pe Nancy Pelosi.

„Vreau să mă vedeţi când Nancy Pelosi îmi va da acel ciocănel (…) Îmi va fi greu să nu o lovesc cu el”, a spus republicanul despre Nancy Pelosi, adăugând, totuşi, că în realitate s-ar abţine, potrivit publicaţiei Washington Post şi unei jurnaliste de la un ziar local din Nashville prezentă în cursul serii.

„Nu credeţi că Statele Unite s-au săturat de violenţe politice ca aceasta?”, a scris pe Twitter Ted Lieu, congresman republican de California. „Trebuie să vă cereţi scuze ori să demisionaţi”, a adăugat el.

Debbie Dingell, aleasă democrată de Michigan, a pretins de asemenea scuze. „Genul acesta de afirmaţii a provocat violenţă şi moarte la Capitoliu”, a comentat ea, de asemenea, pe Twitter, referindu-se la asaltul din 6 ianuarie asupra sediului Congresului SUA de către o mulţime de partizani ai lui Donald Trump.

Citeşte şi: ATAC terorist în Niger! 15 militari au fost ucişi şi alţi şase sunt ‘daţi dispăruţi’ – Black News

Teresa Isabel Leger Fernandez, reprezentantă democrată de New Mexico, a scris pe Twitter: „Violenţa împotriva femeilor nu este o glumă. Violenţa politică nu este o glumă. Aceste afirmaţii sunt misogine şi periculoase”.

Relaţiile dintre Nancy Pelosi şi Kevin McCarthy sunt conflictuale. Democrata l-a catalogat recent pe republican ca „imbecil”, deoarece se opune purtării măştii în faţa recrudescenţei pandemiei de COVID-19.