DISTRIBUIȚI

Militantul prodemocraţie honkonghez Joshua Wong se afla luni în drum spre Germania, la o zi după scurta sa arestare, a confirmat partidul său, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Imagine a ‘Mişcării Umbrelelor’ în 2014, Wong, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat la sfârşitul lunii august în acelaşi timp cu alte figuri ale mişcării de contestare din Hong Kong. Inculpat pentru „incitare la participare la o adunare interzisă”, el a fost imediat eliberat sub cauţiune.


Citeşte şi: Taifunul Faxai face ravagii în Japonia (VIDEO). Un om a murit la Tokyo!

Duminică, Wong a anunţat că a fost arestat pe aeroportul din Hong Kong la întoarcerea din Taiwan, pentru că a încălcat condiţiile eliberării pe cauţiune.

El încerca să plece în Germania şi intenţiona apoi să ajungă în SUA.

Militantul a fost eliberat luni de justiţie, care a spus că arestarea a fost o eroare de procedură şi că termenii eliberării sale pe cauţiune îi permit să călătorească în străinătate, a relatat postul de televiziune RTHK.

Citește și : Rusia acuză Facebook şi Google că au distribuit reclame electorale în ziua alegerilor

„Joshua Wong este în drum spre Germania şi i se va permite să plece în SUA aşa cum era prevăzut”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Demosisto, partidul la a cărui creare a contribuit, precizând că militantul va rămâne în străinătate până la sfârşitul lui septembrie.

El a fost condamnat în ianuarie 2018 la o pedeapsă cu închisoare pentru rolul său în ‘Mişcarea Umbrelelor’.