DISTRIBUIȚI
Al via il processo di 'Ndrangheta 'Amelia' con udienza preliminare a porte chiuse in un'aula allestita nei padiglioni della Fiera d Bologna e 219 imputati, 28 ottobre 2015.ANSA/GIORGIO BENVENUTI

Poliţia italiană a anunţat vineri arestarea unui lider mafiot care era urmărit de un an, în regiunea Calabria, din sudul Italiei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Bărbatul, suspectat de apartenenţă la mafia calabreză ‘Ndrangheta şi dat în urmărire pe 19 decembrie 2019, este unul dintre cei mai periculoşi 100 de infractori daţi în urmărire de autorităţile italiene. El a fost arestat într-o casă de la ţară între oraşele Catanzaro şi Lamezia Terme, în cadrul unui raid efectuat de poliţie în cursul nopţii.


Citește și : Antonio Guterres s-a vaccinat anti-COVID şi cere ca toată lumea să aibă acces la vaccin

Ancheta a fost condusă de către procurorul Nicola Gratteri, cel care a iniţiat procesul judiciar contra a peste 300 de membri ai ‘Ndrangheta Mafiosi, în care au fost convocaţi aproximativ 900 de martori.

Membri ai ‘Ndrangheta au fost arestaţi, de asemenea, în Germania.

‘Ndrangheta este considerată în prezent cea mai brutală şi cea mai puternică organizaţie mafiotă din Italia. Ea controlează o mare parte a traficului cu cocaină în Europa.

Citește și : Datele personale ale olandezilor au fost FURATE din programul de monitorizare a cazurilor de COVID