DISTRIBUIȚI
Affari Italiani

Claudio Borghi, unul dintre liderii formaţiunii Liga Nordului, aflată la guvernare, crede că Italia va trebui să iasă din Uniunea Europeană dacă rezultatul scrutinului europarlamentar nu va permite reformarea Blocului comunitar, potrivit Mediafax.

„Cred că această oportunitate este ultima. Dacă în urma acestor alegeri vor rămâne ca de obicei pionii conduşi de Germania pentru coordonarea politicilor economice, sociale şi în materie de imigraţie, pentru avantajul şi consumul Germaniei, eu voi spune să ieşim din UE. Fie reuşim schimbarea Uniunii Europene, fie va trebui să ieşim”, a declarat Claudio Borghi în cursul unei conferinţe sindicale, catalogând proiectul european drept „falimentar şi toxic pentru Italia”.


Citește și : Armata SUA ar putea retrage 1.000 de soldaţi din Afganistan într-un efort de eficientizare elaborate de noul comandant

„Dacă acest mediu rămâne toxic, eu aş spune să ieşim. Începând din anul 2000 până în prezent, Italia a avut o creştere economică de 3%. Am pierdut două decenii, nu am avut niciun progres economic”, a precizat Claudio Borghi, citat de ediţia italiană a publicaţiei Huffington Post şi de agenţia Reuters.

Citește și : India ameninţă Pakistanul cu o ripostă „devastatoare” după atentatul din Kashmir indian

Guvernul Italiei este format din membri ai partidului de extremă-dreapta Liga Nordului şi ai Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem). Posibilitatea ieşirii Italiei din Uniunea Europeană nu este prevăzută în programul de guvernare, dar Executivul Giuseppe Conte este implicat într-o serie de dispute cu Bruxellesul.