DISTRIBUIȚI
UE

Un liceu din România se numără printre instituţiile de învăţământ ce au fost premiate vineri, la Viena, de comisarul european pentru Ocuparea forţei de muncă, Afaceri Sociale, Competenţe şi Mobilitatea forţei de muncă, Marianne Thyssen, pentru excelenţă în domeniul educaţiei şi formării profesionale (EFP), conform unui comunicat publicat vineri pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, scrie Agerpres.

Premiul a fost înmânat Liceului Tehnologic Marmaţia, din Sighetu Marmaţiei (Maramureş), în cadrul conferinţei de închidere a Săptămânii europene a competenţelor profesionale 2018.


Citește și : Atentat cu mașini-capcană în capitala Somaliei. Cel puțin17 morți

„Este o plăcere sa fiu astăzi aici şi să văd de cât sprijin se bucură educaţia şi formarea profesională în întreaga Europă. Fiecare dintre dumneavoastră a contribuit la succesul acestei a treia ediţii a Săptămânii europene a competenţelor profesionale. Campania noastră s-a adresat milioanelor de europeni pentru a-i convinge de faptul ca EFP reprezintă o primă alegere excelentă. Cu ajutorul dumneavoastră, ne vom continua eforturile pentru recunoaşterea educaţiei şi formării profesionale drept o opţiune care conduce la cariere de succes şi o alegere benefică pentru întreaga Europă”, a declarat, cu ocazia înmânării premiilor comisarul Marianne Thyssen.

Liceul Tehnologic Marmaţia a fost premiat la categoria rezervată companiilor şi cursanţilor – Junior Achievement (JA) Europe. Totodată, acest liceu, alături de alte 16 instituţii de învăţământ, a fost declarat câştigător al competiţiei Şcoala Antreprenorială a Anului.

Acest liceu maramureşan implementează programe Junior Achievement (JA) România pentru promovarea educaţiei economice moderne şi dezvoltarea spiritului antreprenorial. Majoritatea elevilor şi profesorilor liceului sunt implicaţi în activităţi educaţional – antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra şcolii, conform comunicatului.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan

Premiile de excelenţă în domeniul EFP recompensează exemple remarcabile de educaţie şi formare profesionala din Europa şi reprezintă un criteriu de excelenţă în domeniu.

Cea de-a treia Săptămână europeană a competenţelor profesionale s-a desfăşurat la Viena, în perioada 5 – 9 noiembrie, fiind organizată de Comisia Europeana, sub deviza „Descoperă-ţi talentul”.