DISTRIBUIȚI

Un bărbat libian în scaun cu rotile a fost atacat de un tânăr suspectat de apropiere de extrema dreaptă, în oraşul Chemnitz din estul Germaniei, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al poliţiei citat de dpa, potrivit agepres.

Suspectul, care are 22 de ani, l-a împins pe libianul în vârstă de 31 de ani din scaunul cu rotile şi apoi l-a agresat şi a proferat insulte cu caracter rasist la adresa lui, potrivit anchetei iniţiale.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre o vizită la Phenian: ‘Nu cred că suntem gata pentru asta’

Tânărul, reţinut în apropiere de locul atacului, este cunoscut de poliţie pentru delicte cu motivaţie de extremă dreapta şi acum face obiectul unei anchete pentru vătămare corporală şi abuz verbal.

Victima a suferit răni minore şi a fost tratată la spital, fără a fi internată, în urma incidentului produs în weekend.

Libianul a declarat pentru Bild că a fost abordat de mai mulţi bărbaţi care i-au spus „arab împuţit”, iar unul dintre ei l-a „lovit repetat în faţă”, până când a căzut din scaunul cu rotile. „A continuat să mă lovească şi când eram întins la pământ”, a mai spus acesta.

Citeşte şi: Turcia, Rusia şi Iranul s-au angajat să menţină stabilitatea în Idleb

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Chemnitz, Andrzej Ryzik, a menţionat pentru dpa că circumstanţele exacte ale atacului sunt încă sub investigaţie.

Chemnitz s-a aflat anul trecut în atenţia media internaţionale, după protestele antimigranţi şi atacurile rasiste declanşate după ce un german a fost înjunghiat mortal, suspecţii fiind un migrant sirian şi un irakian.