DISTRIBUIȚI
Malay Mail

Un bărbat libanez căutat pentru deturnarea unui avion al companiei Trans World Airlines (TWA) în 1985 şi uciderea unui pasager american a fost arestat joi în Grecia, informează sâmbătă AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat joi pe insula Mykonos în virtutea unui mandat de arestare european emis pe numele său de autorităţile germane. Identitatea libanezului arestat nu a fost dezvăluită.


Citește și : Malta a preluat o parte a migranţilor salvaţi de nava Ocean Viking

Presupusul pirat al aerului a fost arestat în timpul unui control al paşapoartelor pe o navă de croazieră, conform agenţiei de presă ANA. El a compărut vineri în faţa justiţiei, care a ordonat plasarea sa în arest în aşteptarea extrădării spre Germania.

Germania îl căuta pe bărbatul respectiv pentru deturnarea unui avion şi pentru o răpire din 1987. Suspectul s-a aflat închis într-un penitenciar de maximă siguranţă până când autorităţile germane l-au identificat ca fiind persoana căutată.

Parchetul federal german a refuzat să facă vreun comentariu asupra acestui caz.

Conform presei elene, libanezul a fost implicat, la 14 iunie 1985, în deturnarea avionului care efectua zborul TWA 847. Avionul decolase de la Cairo şi se îndrepta spre oraşul californian San Diego, cu escale prevăzute la Atena, Roma, Boston şi Los Angeles.

Deturnarea a avut loc după decolarea de pe aeroportul din Atena. Autorii deturnării au cerut eliberarea deţinuţilor musulmani şiiţi aflaţi în închisorile din Israel.

Citește și : Mii de oameni s-au mobilizat pentru Ziua Mondială a Curăţeniei

Timp de 17 zile, pilotul avionului, John Testrake, a fost constrâns să zboare deasupra Mediteranei, de la Beirut la Alger şi retur, având la bord 153 de pasageri şi membri ai echipajului, luaţi ostatici. Unii pasageri au fost bătuţi, iar un scafandru din Forţele navale ale SUA a fost torturat şi ucis.