DISTRIBUIȚI

Liderii principalelor două partide din Macedonia de Nord se află în izolare după ce au fost intervievaţi de un jurnalist contaminat cu noul coronavirus, a comunicat vineri ministrul sănătăţii, Venko Filipce, transmite AFP, potrivit agerpres.

Fostul prim-ministru social-democrat Zoran Zaev şi rivalul său, Hristijan Mickoski, şeful partidului de dreapta VMRO-DPMNE, au fost plasaţi în carantină obligatorie la domiciliu pentru 14 zile.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

Decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii a aflat că ‘un jurnalist al unui post de televiziune a fost testat pozitiv la COVID-19’ şi că jurnalistul respectiv îi intervievase săptămâna trecută pe cei doi politicieni, a declarat ministrul Venko Filipce.

‘Nu am simptome, am fost testat astăzi şi aşteptat rezultatele’, a transmis Zoran Zaev pe contul său de Facebook.

La rândul său, Hristijan Mickoski a anunţat că a primit un rezultat negativ, dar că ‘va respecta recomandările serviciilor de sănătate şi va rămâne în carantină în zilele următoare’.

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

Cei doi politicieni nord-macedoneni s-au întâlnit la începutul săptămânii cu ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

În Macedonia de Nord, epidemia a provocat până acum 30 de decese, dar şi amânarea alegerilor legislative ce urmau să aibă loc în aprilie.

Autorităţile de la Skopje au luat măsuri foarte stricte pentru a limita răspândirea coronavirusului: au fost interzise deplasările între orele 16:00 şi 05:00, iar locuitorii sunt rugaţi să rămâne acasă pe toată durata weekend-ului, începând de vineri seara.