DISTRIBUIȚI
Twitter

O instanţă algeriană l-a condamnat luni la trei ani de închisoare pe jurnalistul şi activistul Khaled Drareni pentru subminarea unităţii naţionale, informează Reuters, potrivit agerpres.

Conform unui grup de apărare a drepturilor deţinuţilor, aceeaşi instanţă din Alger i-a condamnat la câte patru luni de închisoare şi pe doi activişti, Samir Benlarbi şi Slimane Hamitouche, acuzaţi de aceleaşi infracţiuni legate de protestele de anul trecut, în urma cărora a fost răsturnat de la putere preşedintele Abdelaziz Bouteflika.


Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

Informaţiile au fost primite de Reuters de la Comitetul Naţional pentru Eliberarea Deţinuţilor; agenţia nu a reuşit să obţină reacţii din partea oficialilor din ministerul justiţiei.

Protestele au izbucnit în februarie 2019, când Bouteflika intenţiona să obţină al cincilea mandat de şef al statului. Manifestanţii au cerut atunci şi plecarea de la putere a întregii elite conducătoare. Anul acesta, demonstraţiile au fost interzise, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

Drareni se află în arest de la sfârşitul lui martie. Ceilalţi doi condamnaţi au fost eliberaţi la sfârşitul lui iulie, după circa două luni de detenţie. Pentru a tempera protestele, autorităţile au eliberat mai mulţi protestatari după alegerea lui Abdelmadjid Tebboune ca preşedinte al Algeriei, în decembrie anul trecut.