DISTRIBUIȚI
Antena3

Un judecător spaniol a decis că există „suficiente dovezi” pentru a o aduce în faţa instanţei pe diva columbiană Shakira, sub acuzaţia de evaziune fiscală, transmite Reuters care citează un documnet publicat joi de instanţă, potrivit agerpres.  

Judecătorul Marco Jesus Juberias a finalizat o investigaţie preliminară cu privire la acuzaţiile formulate de procurori, conform cărora Shakira nu a plătit impozit pe venitul obţinut în perioada 2012 – 2014, iar prejudiciul se ridică la suma de 14,5 milioane de euro.


Citește și : Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

„Documentele (…) anexate pentru proces reprezintă dovezi suficiente pentru a continua procedurile” de aducere a cântăreţei în faţa justiţiei, conform deciziei judecătorului Juberias.

Dacă procurorii spanioli susţin că Shakira locuia în regiunea Catalonia în perioada în care s-ar fi produs acest prejudiciu, avocaţii vedetei susţin că aceasta a locuit în Spania abia din anul 2015 şi că şi-a plătit toate obligaţiile sub formă de taxe şi impozite.

Avocaţii vedetei au mai precizat că această decizie a instanţei reprezintă „un prim pas firesc” şi că „rămân încrezători şi complet cooperanţi cu instanţa, dar nu vor mai face alte comentarii”.

Citește și : Un minor palestinian, împuşcat mortal de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată

Shakira, 44 de ani, are o relaţie cu apărătorul echipei FC Barcelona, Gerard Pique din 2011. Cei doi au împreună doi copii.