DISTRIBUIȚI
The Star

Un judecător al unui tribunal districtual din SUA a ordonat vineri poliţiei din Denver să înceteze să utilizeze gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi alte mijloace „mai puţin decât letale”, precum grenade luminoase, împotriva protestatarilor din oraş, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Interdicţia temporară a fost decisă în urma unei plângeri depuse joi de protestatari la tribunalul districtual din Denver în care aceştia reclamau utilizarea unei forţe excesive de către poliţişti în timpul demonstraţiilor care au urmat morţii unui bărbat de culoare în timpul arestării sale de către poliţia din Minneapolis.


Citește și : Bentley va renunţa la 1.000 de angajaţi

Tyrone Campbell, un purtător de cuvânt al poliţiei din Denver, a declarat că instituţia se va supune ordinului judecătorului.

Moartea, în Minneapolis, a afro-americanului originar din Houston George Floyd în timpul arestării sale de către poliţie în urma unei infracţiuni non-violente a dus la proteste naţionale împotriva utilizării forţei de către poliţie.

O înregistrare video a arestării lui Floyd arată că un poliţist a ţinut genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute, reaminteşte Reuters.

Citește și : NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru transportul unui astronaut în spaţiu