DISTRIBUIȚI
gerira13.militaryblog.jp
Islamic jihad militants take part in the funeral of three comrades, who were killed in an Israeli air strike, in Khan Younis in the southern Gaza Strip March 11, 2014. An Israeli air strike on Tuesday killed three Palestinian militants in the Gaza Strip, the Islamic Jihad group said. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Un susţinător al grupării Statul Islamic deţinut în Siria dă în judecată guvernul german pentru a fi readus în ţară, a declarat marţi un purtător de cuvânt al unui tribunal din Berlin, relatează dpa, scrie agerpres.

Avocaţii bărbatului, Seda Basay-Yildiz şi Ali Aydin, au depus o plângere care pretinde că este datoria constituţională a guvernului de a le aduce înapoi în ţară clientul, cunoscut numai sub numele de Fabian G, în conformitate cu regulile din Germania privind protecţia vieţii private.


Citește și : Iranul acuză SUA că nu-şi doresc reluarea negocierilor

Fabian G este în prezent deţinut în nordul Siriei şi riscă pedeapsa cu moartea pentru activităţile sale în numele grupării teroriste Statul Islamic (SI).

Potrivit unei relatări din ziarul german Die Welt, Fabian G a plecat din oraşul său natal Kassel în 2014, pentru a se alătura SI în Siria împreună cu fratele său.

Purtătorul de cuvânt al tribunalului a precizat că nu este prima dată când o astfel de plângere este depusă. El a precizat că un alt cetăţean german suspectat că a depus jurământ de credinţă către Statul Islamic şi aflat în prezent în detenţie în Irak dă şi el în judecată guvernul pentru a fi repatriat.