DISTRIBUIȚI
irishtimes.com

Un jihadist cu dublă cetăţenie, algeriană şi irlandeză, Ali Charaf Damache, care a pledat vinovat în luna iulie pentru asociere în scopul comiterii de acte teroriste, a fost condamnat marţi la 15 ani de închisoare, a anunţat biroul procurorului federal din Philadelphia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ali Charaf Damache, 53 de ani, cunoscut pe internet sub pseudonimul ”Theblackflag”, a fost arestat în Spania în 2015 şi extrădat în SUA în 2017, fiind acuzat că ar fi creierul unei celule teroriste care pregătea atacuri jihadiste în Europa şi Asia de Sud.


Citeşte şi: Sarkozy ştie cum poate fi evitat Brexit-ul şi propune un ‘nou tratat european’

„Condamnarea de astăzi marchează rezultatul unei anchete care a durat mai mult de nouă ani” şi „a implicat o serie de arestări internaţionale coordonate”, a declarat procurorul federal William McSwain, potrivit unui comunicat.

”Damache şi complicii săi au fost motivaţi de ură şi prejudecăţi şi activităţile sale criminale au reprezentat o adevărată ameninţare pentru ţara noastră şi pentru lume „, a adăugat el.

Când a negociat declaraţia de culpabilitate, Ali Charaf Damache a acceptat principiul unei pedepse de 15 ani de închisoare şi a renunţat să facă recurs. El a acceptat, de asemenea, principiul extrădării sale în Irlanda sau Algeria, după executarea pedepsei.

Citește și : Cel puţin opt morţi în urma unui accident rutier produs în partea israeliană a litoralului Mării Moarte