DISTRIBUIȚI
news.yahoo.com

Un bărbat de 58 de ani a murit, duminică, în orașul Ashkelon, în urma rănilor de șrapnel suferite după ce o rachetă lansată din Fâșia Gaza a căzut în apropierea casei sale, acesta fiind primul civil israelian decedat în urma tirurilor de rachete în ultimii cinci ani, potrivit mediafax.

Bărbatul a suferit răni la nivelul stomacului și pieptului după ce o rachetă a căzut în apropierea casei sale în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. A fost transportat de urgență la un spital din Ashkelon, fiind declarat mort la scurt timp, informează site-ul de știri Ynet.


Citește și : Volodimir Zelenski, despre obținerea cetățeniei ruse: Căutăm un răspuns la decizia lui Vladimir Putin

Militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă peste 450 de rachete spre zonele israeliene Ashkelon, Rehovot, Sderot, Ashdod, Sha’ar HaNegev şi Eshkol. Numeroase rachete au fost interceptate de sisteme antibalistice israeliene.

În replică, tancuri și avioane militare israeliene au atacat poziţii islamiste din Fâşia Gaza, atacurile din ultimele două zile soldându-se cu moartea a 11 palestinieni, inclusiv doi militanţi islamişti.

Citește și : Kim Jong Un a supervizat tirurile cu mai multe rachete (KCNA)