DISTRIBUIȚI

Un aşa-zis intermediar în asasinarea ziaristei malteze Daphne Caruana Galizia a fost internat noaptea trecută la spital în urma unei presupuse tentative de sinucidere, a indicat poliţia din Malta citată miercuri de dpa, potrivit agerpres.

Melvin Theuma prezenta răni nespecificate când a fost găsit de un ofiţer de poliţie care îi păzea casa, alertat de avocatul bărbatului care nu reuşise să ia legătura cu clientul său.


Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

Potrivit poliţiei, se pare că Theuma a încercat „să se rănească”.

Ziarul Times of Malta a scris, citând surse anonime, că Theuma este în stare critică.

Melvin Theuma – un şofer de taxi, descris drept „intermediar” în presa malteză – a fost graţiat la 25 noiembrie anul trecut în schimbul mărturiei sale în legătură cu asasinarea jurnalistei.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Trei bărbaţi – fraţii Alfred şi George Degiorgio şi Vince Muscat – au fost puşi sub acuzare pentru plasarea bombei, în faţa instanţei ei pledând nevinovat.

Melvin Theuma, care fusese arestat pentru spălare de bani, a fost graţiat după ce a declarat că poate face legătura între persoana suspectată de ordonarea uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia şi cei care au comis asasinatul, precum şi persoanele care au contribuit la furnizarea încărcăturii explozive folosite în asasinat. La o zi după oferirea graţierii, poliţia malteză l-a arestat pe Yorgen Fenech, un om de afaceri proeminent, în timp ce încerca să fugă din Malta la bordul iahtului său de lux.

Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

Miercuri, Theuma urma să depună din nou mărturie împotriva lui Fenech, ai cărui avocaţi au exprimat îndoieli în legătură cu declaraţiile acestuia şi au susţinut că au o înregistrare audio care va demonstra că Theuma nu a spus tot adevărul.

Fenech susţine la rândul său că adevăratul comanditar al crimei a fost prietenul său Keith Schembri, care a fost una din cele mai puternice figuri din politica malteză, ca şef de cabinet al premierului Joseph Muscat, până în noiembrie anul trecut, când a fost interogat de poliţie. El a respins orice implicare şi nu a fost inculpat.