DISTRIBUIȚI

Un inspector al căilor ferate din Grecia a fost inculpat şi plasat în arest preventiv, vineri, la peste o lună de la catastrofa feroviară soldată cu 57 de morţi în centrul ţării, transmite AFP, care citează o sursă judiciară de la Atena, transmite şi agerpres.

Inspectorul în cauză, care era de serviciu în timpul acestui accident, a fost inculpat pentru ”perturbarea securităţii traficului” care a cauzat moartea a numeroase persoane şi pentru ”omucidere prin neglijenţă”, conform aceleiaşi surse.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Acest angajat al căilor ferate, Dimitris Nikolaou, în vârstă de 63 de ani, al doilea plasat în arest în acest dosar, riscă o pedeapsă de la 10 ani la închisoare pe viaţă.

Şeful de gară care era de serviciu în timpul accidentului, Vasilis Samaras de 57 de ani, se află de asemenea în detenţie. El şi-a recunoscut responsabilitatea în coliziunea frontală între un tren de pasageri şi un marfar în apropierea oraşului Larisa.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

Alţi doi şefi de gară, care erau de serviciu în seara zilei de 28 februarie, au fost inculpaţi pentru părăsirea postului, ei lăsând un şef de gară mai puţin experimentat.

Aceşti doi lucrători feroviari au fost însă puşi în libertate la începutul acestei săptămâni după achitarea unei cauţiuni de 10.000 de euro şi trebuie să se prezinte la poliţie de două ori pe lună.