DISTRIBUIȚI
syriancivilwarmap.com

Un inginer din Corpul Gardienilor Revoluţiei islamice – armata de elită a regimului de la Teheran – expert în sisteme de rachetă a decedat în urmă cu câteva zile în sudul Iranului, au informat duminică surse iraniene neverificate, citate de postul de televiziune israelian i24News, potrivit agerpres.

Mai multe mesaje postate pe reţelele de socializare iraniene afirmaseră că Said Thamardar Mutlak ar fi murit ca martir, ucis în oraşul Shiraz, a indicat Channel 12.


Citește și : Boris Johnson a vizitat soldaţii ucraineni care sunt antrenaţi în Marea Britanie

Potrivit canalului tv, care se baza pe mesaje publicate în limbile arabă şi persană, autorităţile iraniene nu au dorit decât ca anunţul decesului să fie relevat, familia inginerului fiind chiar ameninţată dacă ar dezvălui vreun detaliu asupra morţii acestuia.

Canalul israelian indică de altfel că surse opuse regimului de la Teheran au afirmat la rândul lor că Mossadul s-ar afla „clar în spatele eliminării acestui expert în industria rachetelor, membru al Gardienilor Revoluţiei în Iran”.

Autorităţile iraniene au anunţat sâmbătă că ar fi destructurat o reţea „teroristă” legată de serviciul de informaţii israelian Mossad, care planifica atacuri vizând „situri sensibile” în Iran.

Citește și :  Incendiu pe insula Lesbos. Turişti şi localnici au fost evacuaţi

 

Iranul a anunţat deja în mai multe rânduri arestarea unor agenţi care lucrau pentru serviciile de informaţii ale unor ţări străine, în special Israel.

Republica islamică a acuzat deja statul israelian că ar fi sabotat unele dintre siturile sale nucleare şi că ar fi asasinat mai mulţi oameni de ştiinţă iranieni.