DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile israeliene au anunţat că un infirmier palestinian al organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) a deschis focul asupra soldaţilor israelieni în Fâşia Gaza. MSF a raportat vineri moartea bărbatului şi a anunţat că verifică circumstanţele, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit Cogat, organism al Ministerului Apărării însărcinat cu operaţiuni civile israeliene în teritoriile palestiniene, Hani al-Majdalawi a încercat luni să treacă bariera dintre Fâşia Gaza şi Israel, a tras cu o armă asupra soldaţilor israelieni şi a lansat un dispozitiv exploziv în direcţia acestora.


Citește și: Fosta preşedintă sud-coreeană a primit la recurs 25 de ani de închisoare

Hani al-Majdalawi lucra ca infirmier pentru MSF, a anunţat joi Cogat într-un comunicat intitulat „Terorism Fără Frontiere”.

Armata israeliană a raportat incidentul luni, precizând că niciun soldat nu a fost rănit, însă nu a făcut nicio legătură cu MSF şi a afirmat că a răspuns tirurilor. Nicio informaţie privind soarta palestinianului nu a fost comunicată.

Medici Fără Frontiere „a confirmat că unul dintre angajaţii săi, Hani Mohammed al-Majdalawi, a fost ucis luni în Gaza”.

„MSF încearcă să verifice şi să înţeleagă circumstanţele acestor evenimente foarte grave”, a afirmat organizaţia într-un comunicat fără a face alte precizări.

Citește și: Sute de polițiști au fost arestați în Mexic. Mulți dintre ei nici măcar nu erau autorizați

Tensiunile au crescut în Fâşia Gaza începând cu 30 martie când palestinienii au început o mobilizare intitulată „marele marş al întoarcerii’.

De atunci, cel puţin 172 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene, marea majoritate în timpul protestelor şi a ciocnirilor de-a lungul barierei între Gaza şi Israel, care separă enclava palestiniană sub blocadă de teritoriul israelian. Un soldat israelian a fost ucis în confruntări.