DISTRIBUIȚI
Twitter

Pompierii continuă să lupte, joi, să stingă un uriaş incendiu de vegetaţie izbucnit marţi după-amiaza, care se întinde pe o suprafaţă de 1.900 de hectare în apropiere de oraşul Nelson, pe Insula de Sud a Noii Zeelande, informează DPA, potrivit agerpres.

„Nu controlăm total acea zonă, suntem doar norocoşi că nu s-a extins ieri”, a declarat joi dimineaţa John Sutton, din cadrul Departamentului de pompieri din Noua Zeelandă.


Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

„Mă aştept, însă, ca până la sfâşitul zilei să-l putem controla”, a dat asigurări acesta.

Prim-ministrul Jacinda Ardern, care a vizitat regiunea joi, s-a declarat tulburată de vederea, atât de aproape, a flăcărilor.

„Sunt extrem de uşurată că nu a existat nicio victimă şi vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi în stingerea acestui imens incendiu, încă este clar că vom trece prin momente dificile până când flăcările vor fi complet ţinute sub control şi oamenii se vor putea întoarce la casele lor”, a precizat Ardern într-o declaraţie.

Până în prezent serviciile de urgenţă au confirmat că o proprietate a fost distrusă, iar peste 400 de persoane au fost evacuate din 183 de case.

Richard Kempthorne, primarul din districtul Tasman din nordul Insulei de Sud, a declarat că evacuările vor continua timp de câteva zile.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

Treisprezece oi care au avut de suferit din cauza flăcărilor au fost eutanasiate.

Anchetatorii suspectează că un contractor care ara un padoc în Valea Pigeon, la aproximativ 30 de kilometri de Nelson, a provocat incendiul în mod accidental.