DISTRIBUIȚI
AP

Un incendiu forestier a izbucnit marţi dimineaţă la poalele Muntelui Penteli, în suburbiile nordice ale Atenei, unde, alimentat de vântul puternic, reprezintă un risc pentru locuinţe, relatează marţi AFP care citează pompieri şi autorităţi locale, potrivit agerpres

„Incendiul este scăpat de sub control”, a declarat pentru postul de radio Skai Yannis Kalafatelis, primarul oraşului Dionysus, una dintre localităţile afectate de incendiu.


Citește și : Medicii avertizează că pandemia ‘a scăpat din nou de sub control’ în Turcia

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programul şi a difuzat, în direct, o ediţie specială din comunităţile afectate de la poalele Muntelui Penteli, zonă afectată în mod regulat, în timpul verii, de incendii forestiere.

În total, 74 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului, ajutaţi de cinci elicoptere şi cinci avioane cisternă, potrivit departamentului pentru stingerea incendiilor, care a subliniat că viteza vântului, de 38 km/h, a complicat intervenţiile.

Focarul se întinde pe ”câţiva kilometri”, a declarat pentru radio Skai primarul oraşului Penteli, Dimitra Kehaya.

Nu a fost emis deocamdată niciun ordin de evacuare, însă autorităţile au trimis mesaje de avertizare pe telefoanele mobile pentru a alerta locuitorii din zonă, cerându-le să ”fie pregătiţi să urmeze instrucţiunile”. Unii locuitori şi-au părăsit deja casele, potrivit media locale.

Citește și : Vaccin sau test obligatoriu pentru funcţionarii municipali din New York

În contextul vremii secetoase, pădurile din Grecia sunt afectate în fiecare vară de incendii, alimentate de vânturile puternice.

În iulie 2018, 102 persoane şi-au pierdut viaţa în oraşul costier Mati, lângă Atena, cel mai sumbru bilanţ provocat de un incendiu în această ţară. Focarul a izbucnit pe o pantă a Muntelui Penteli.