DISTRIBUIȚI
Twitter

Un incendiu produs pe o suprafaţă de de 1.500 de acri (peste 600 de hectare) în apropierea comunităţii de coastă din Big Sur, California, a dus la evacuări de persoane şi la închiderea unei părţi a unei autostrăzi majore, au declarat sâmbătă oficialii de stat şi locali, transmite Reuters, scrie news.ro .

Incendiul declanşat în Colorado, care este activ de vineri, a fost limitat în proporţie de 5%, a declarat Departamentul de Silvicultură şi Protecţie împotriva Incendiilor din California (Cal Fire).


Citește și : SUA nu au în vedere organizarea unei evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina

O porţiune de 20 de mile (aproape 40 de kilometri) a State Highway 1, o rută pitorească nord-sud de pe Coasta Pacificului, a fost închisă de lângă oraşul costier Carmel-by-the-Sea până la Andrew Molera State Park.

Aproximativ 400 de persoane din comitatul Monterey au fost evacuate din 1.100 de structuri, a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii Americane, citând date din comitat.

Patru persoane şi un animal de companie au rămas peste noapte la un adăpost dintr-o şcoală locală, a spus Crucea Roşie.

California se confruntă de mult timp cu incendii de vegetaţie, dar în ultimii ani, parţial din cauza schimbărilor climatice, sezonul incendiilor a devenit mai lung şi mai periculos.

Anul trecut, sezonul incendiilor de vegetaţie a început neobişnuit de devreme, pe fondul unei secete şi al nivelurilor scăzute de apă, a spus Cal Fire.

Numai în ianuarie 2021, statul s-a luptat cu 297 de incendii pe 1.171 de acri, a spus biroul.

Citește și : Joe Biden şi Kamala Harris promit să apere dreptul la avort

Incendiul din Colorado este singurul incendiu listat pe lista de incidente a Cal Fire din 2022.

Anul acesta, California se confruntă şi cu vânturile din Santa Ana. O avertizare de vânt puternic a fost în vigoare pentru regiune, cu posibile rafale de până la 70 de mile pe oră (112,65 km/h), potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. Dar vântul s-a calmat şi va rămâne slab pe tot parcursul weekendului, a spus Crucea Roşie.