DISTRIBUIȚI

Un incendiu de vegetaţie izbucnit în apropierea coastei mediteraneene din provincia sudică a Turciei Mersin a fost adus sub control joi, după două zile, a informat agenţia de ştiri Anadolu, relatează Reuters, potrivit agerpres

Vântul puternic şi terenul accidentat au îngreunat intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului din regiune, a declarat viceministrul Silviculturii, Veysel Tiryaki, citat de Anadolu.


Citește și : Kamala Harris va participa la funerariile naţionale ale fostului premier japonez Shinzo Abe

Aproximativ 1.500 de hectare au fost mistuite de flăcări, iar intervenţiile pentru stingerea incendiului continuă, a precizat oficialul.

Peste o mie de persoane au fost evacuate din case şi hoteluri în timpul operaţiunilor de stingere a incendiului, a anunţat Autoritatea turcă pentru managementul dezastrelor (AFAD).

Alimentarea cu electricitate a fost sistată în unele districte ca măsură de precauţie pentru protejarea personalului care participă la operaţiunea de stingere a incendiului, a precizat joi AFAD.

Un număr de 29 de elicoptere, 11 aeronave şi circa 850 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru stingerea incendiului care a izbucnit în districtul Gulnar din provincia mediteraneană Mersin.

Citește și :  Starea de sănătate a reginei Elisabeta a Marii Britanii îi alertează pe medici – VIDEO