DISTRIBUIȚI

Procuratura din Sicilia investighează un incendiu care a distrus jumătate din vegetaţia insulei vulcanice Stromboli (sudul Italiei,) iar primarul Marco Giorgianni are în vedere să-i cheme în instanţă pe responsabilii unui serial, care se filmează acolo, şi de pe platoul căruia au izbucnit flăcările, potrivit mediilor locale citate de EFE, scrie agerpres

Giorganni a anunţat că va cere decretarea „stării de dezastru natural” după ce incendiul, care a rămas activ timp de multe ore, a distrus jumătate din vegetaţie, lăsând o uriaşă pată neagră pe zeci şi zeci de hectare din această mică insulă vulcanică, şi care din fericire nu a făcut nicio victimă.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

Procuratura din provincia Messina, de care aparţine insula, a deschis o anchetă pentru a stabili responsabilităţile privind originea flăcărilor, după ce primele investigaţii au relevat că focul a început pe platoul serialului care se numeşte „Protezzione civile” şi este regizat de Marco Pontecorvo.

Potrivit mediilor italiene, flăcările făceau parte dintr-o scenă, însă din cauza vântului puternic s-au propagat pe versanţii muntelui.

Compania de producţie a asigurat că „a obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare şi a susţinut că fiecare scenă este supravegheată de o echipă de profesionişti şi că incidentul s-a datorat hazardului şi vremii imprevizibile”.

Însă Giorganni, primarul din Lipari, principala insulă a arhipelagului din care face parte Stromboli, a precizat că nimeni nu a cerut autorizaţie pentru a aprinde focul în această parte a insulei şi să intenţionează să depună plângere şi să ceară despăgubiri.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani

Potrivit directorului Protecţiei Civile din Italia, Salvo Cocina, care a vizitat insula în ultimele ore, „autorităţile competente vor determina cine sunt responsabili de acest incendiu care a distrus jumătate din vegetaţia insulei şi câteva clădiri şi a pus în pericol viaţa locuitorilor”.

Stromboli, situată în nordul Siciliei şi având circa 450 de locuitori, este o mică insulă apărută după erupţia vulcanului cu acelaşi nume şi care face parte din insulele Eoliene, declarate în anul 2000 Patrimoniu Mondial UNESCO.