DISTRIBUIȚI
International News

Unul dintre cele mai mari laboratoare de cocaină clandestine din Olanda a fost descoperit joi într-un hangar în timpul tăierii unui copac care fusese doborât de furtună, a anunţat poliţia locală, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Joi dimineaţa, un imens laborator de producţie de cocaină a fost găsit într-un hangar al unei ferme situate pe strada Molenweg „din Oud-Vossenmeer, din sudul provinciei Zeelanda, a anunţat poliţia într-un comunicat.


Citește și : Accident la o şcoala militară din statul american New York – Un mort şi peste 20 de răniţi

„Aceasta este unul dintre cele mai mari laboratoare descoperite în ţară conform experţilor poliţiei”, notează sursa citată.

Martori care ar fi participat la îndepărtarea copacului căzut de-a lungul acestei străzi, în noaptea de miercuri spre joi, au alertat poliţia când au simţit un miros ciudat şi au văzut bărbaţi ”suspecţi” în apropierea hangarului, în care se afla o cantitate mare de cocaină.

Poliţia a refuzat să dezvăluie cantitatea exactă de droguri găsite înainte de dezafectarea laboratorului, care ar putea dura „mai multe zile”.

Autorităţile au deschis o anchetă, dar nu au fost efectuate deocamdată arestări deoarece suspecţii au fugit înainte de venirea poliţiei.

În 2017, numărul de confiscări de cocaină – 104.000 – şi volumul acestora – 140,4 tone – au atins cele mai înalte niveluri înregistrate vreodată în Uniunea Europeană, potrivit unui raport publicat joi de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT). Oferta de cocaină, prima substanţă stimulentă ilicită din Europa cu 3,9 milioane de consumatori anual, nu a fost niciodată atât de mare.

Citește și : Trump şi Macron insistă că SUA şi Franța au aceleaşi obiective privind Iranul

În Belgia – 45 de tone – şi în Spania – 41 de tone – au avut loc capturile cele mai importante în 2017, în faţa Franţei – 17,5 tone – şi Olandei – 14,6 tone.