DISTRIBUIȚI
DW

Un hotel şi o locuinţă din Innsbruck legate de primele două cazuri de coronavirus confirmate în Austria au fost plasate în carantină într-un efort de a depista persoane care au intrat în contact cu pacienţii, a declarat o purtătoare de cuvânt a administraţiei din landul Tirol, citat de DPA, potrivit agerpres.

Hotelul este locul de muncă al recepţionerei italiene de 24 de ani care a fost depistată cu noul coronavirus. Locuinţa în care ea a stat cu prietenul ei din Italia venit în vizită a fost şi ea plasată în carantină.


Citește și : Numărul cazurilor de contaminare cu coronavirus în Italia a crescut la 322. 11 morți

Purtătoarea de cuvânt nu a putut preciza câte persoane au fost forţate să rămână în hotel din cauza faptului că acesta a fost plasat în carantină.

„Nimeni nu poate intra, nici ieşi, aşteptând ca autorităţile să verifice cu cine a intrat în contact”, a afirmat ea.

Autorităţile vor decide asupra paşilor următori după ce vor discuta cu oamenii din cele două locuri, a precizat sursa citată.

Potrivit media austriece, preluate de AFP, hotelul în cauză ar fi Grand Hotel Europa, din centrul Innsbruck, care are 108 camere.

Italianca şi partenerul ei, tot italian, au fost plasaţi în carantină într-un spital din oraş unde au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, potrivit lui Günther Weiss, director al clinicii universitare de medicină internă de la Innsbruck.

Citește și : Trump critică două judecătoare liberale de la Curtea Supremă a SUA

Este vorba despre primele cazuri de coronavirus din ţară.

Amândoi în vârstă de 24 de ani, ei au călătorit vineri cu maşina din Lombardia, de unde sunt originari, către Austria. Lombardia este una dintre regiunile italiene afectate de epidemie.

Ei au contactat serviciile de sănătate după ce au început să aibă febră, a precizat Günther Weiss.