DISTRIBUIȚI

Un hacker rus, condamnat în iunie 2020 la nouă ani de închisoare în SUA pentru infracţiuni cibernetice, a fost reţinut marţi pe un aeroport din Moscova după ce a fost deportat de Statele Unite, a anunţat Ministerul de Interne rus, citat de TASS, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Astfel de deportări sunt rare întrucât între SUA şi Rusia nu există un acord de extrădare.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Aleksei Burkov a fost întemniţat de SUA pentru operarea a două website-uri concepute pentru facilitarea fraudelor cu carduri de plată, piraterie cibernetică şi alte infracţiuni, a declarat Departamentul Justiţiei american la momentul pronunţării sentinţei.

Burkov a fost arestat în Israel în decembrie 2015 şi extrădat în SUA în noiembrie 2019. În ianuarie anul trecut, el a pledat vinovat la diverse acuzaţii, printre care fraudă, furt de identitate, penetrarea unui sistem informatic şi spălare de bani.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

Familia lui Aleksei Burkov sperase că Israelul îl va pune în libertate în cadrul unui potenţial schimb de deţinuţi cu o femeie americano-israeliană întemniţată în octombrie 2019 în Rusia pentru infracţiuni legate de droguri. Burkov fusese pus sub acuzare în contumacie de Rusia, care a emis un mandat de arestare pe numele lui prin Interpol.