DISTRIBUIȚI
cotidianul.md
Union Flags and European Union flags fly near the Elizabeth Tower, housing the Big Ben bell, during the anti-Brexit 'People's March for Europe', in Parliament Square in central London, Britain September 9, 2017. REUTERS/Tolga Akmen

Un grup de parlamentari britanici influenți plănuiește o inițiativă pentru a prelua controlul asupra procesului de Brexit de la prim-ministrul Theresa May pentru a opri ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, relatează CNN, potrivit mediafax.

Conform informațiilor obținute de CNN, parlamentarii doresc să inițieze luni un proiect de lege care să înlăture Legea de Retragere a Guvernului și să împiedice varianta ieșirii din UE fără un acord.


Citește și : Summit Trump – Kim. Locul celei de-a doua întâlniri a fost stabilit

„Insurgența” din Parlamentul britanic s-a consolidat în ultimele zile. Planul B de acord al Guvernului, care va fi prezentat luni și va intra în dezbatere în Camera Comunelor, va fi declarat nul dacă propunerea de lege a parlamentarilor va fi aprobată.

Printre parlamentarii din spatele acestei măsuri se numără conservatorul Nick Boles și laburiștii Yvette Cooper și Hilary Benn. Parlamentarii vor fi nevoiți să obțină timp pentru propunerea lor.

Propunerea legislativă dorește să amâne ieșirea Marii Britanii din UE dacă parlamentarii nu vor găsi o altă soluție mai bună. Prelungirea Articolului 50 va avea nevoie de aprobarea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Citește și : BUDAPESTA: Câteva mii de persoane au protestat faţă de politicile Guvernului Viktor Orban