DISTRIBUIȚI

Un grup de hackeri nord-coreeni este suspectat că ar viza mai multe afaceri din Statele Unite și infrastructura critică a acestora, se arată într-un raport emis de firma de securitate cibernetică McAfee, relatează site-ul postului CNN, potrivit Mediafax.

McAfee a informat că a descoperit că hackerii nord-coreeni au încercat să se infiltreze în aproximativ 80 de afaceri din sectoare precum Finanțe, Telecomunicații, Energie și Apărare din toată lumea. Mai multe guverne au fost de asemenea vizate.


Citește și : Belgia cere României să introducă pe agenda Consiliului UE o taxă pentru cursele aeriene comerciale

Grupul este suspectat că și-ar fi continuat activitatea și în timpul summitului între președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un. Majoritatea atacurilor au vizat Germania, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite.

Regimul de la Phenian neagă că ar fi implicat în astfel de activități.

McAfee a adăugat că investigația a fost desfășurată în colaborare cu o instituție guvernamentală, fără a da însă detalii despre ce stat este vorba.

Compania a mai informat că tehnicile operațiunilor grupului de hackeri „au multe în comun” cu Grupul Lazarus. Hackerii nord-coreeni sunt suspectați că ar fi implicați în mai multe furturi bancare.

„McAfee consideră că dovezile digitale trebuie completate de dovezi tradiționale, provenite din partea autorităților și agențiilor guvernamentale, pentru a ajunge la astfel de concluzii”, a declarat Raj Samani din cadrul companiei de Securitate Cibernetică.

„De aceea, compania McAfee este obligată să raporteze similarități tehnice între atacuri și campanii, pentru a furniza clienților săi informații privind amenințările cibernetice, pe care aceștia le pot folosi pentru a proteja în fața viitoarelor atacuri”, a adăugat acesta.

Citește și : Orban să înceteze ”campaniile anti-Bruxelles” dacă doreşte ca partidul său să rămână în PPE (Manfred Weber)

Față de alte grupuri de hackeri, care desfășoară operațiuni pentru obținerea de informații, nord-coreenii își concentrează energia pe sustragerea de bani, a declarat John Demers, asistentul procurorului general pentru Securitate Națională, din cadrul Departamentului de Justiție.

Oficialii americani au declarat săptămâna trecută că Washingtonul este de părere că Guvernul nord-coreean încurajează atacurile cibernetice asupra instituțiilor financiare pentru a face față sancțiunilor internaționale impuse Phenianului.