DISTRIBUIȚI
Saudi Gazette

Un ginere al preşedintelui iranian Hassan Rouhani a demisionat luni din postul pe care îl deţinea de director al unei agenţii de stat, la doar două zile după numirea sa de către guvern, numire care a relansat criticile la adresa nepotismului în Iran, relatează AFP, scrie Agerpres.

Kambiz Mehdizadeh, care are circa 30 de ani, s-a căsătorit cu fiica preşedintelui în august a.c., în cadrul unei ceremonii discrete, au indicat media iraniene. Sâmbătă, el a fost numit în fruntea Biroului pentru geologie, din Ministerul Industriilor şi Minelor. Numirea sa a fost intens criticată de iranieni pe reţelele sociale.


Citește și : Portavocea lui Putin compară regimul de la Kiev cu unul neonazist

„Vă mulţumesc pentru că m-aţi considerat demn şi m-aţi invitat să lucrez alături de dvs în cadrul ministerului, dar cer să fiu degrevat de aceste obligaţii pentru a-mi putea continua activităţile ştiinţifice şi de cercetare”, a scris ginerele preşedintelui în scrisoarea de demisie, citată de agenţia de presă Irna.

Mehdizadeh este doctorand în inginerie petrolieră şi a mai ocupat posturi de consilier în guvern şi la federaţia naţională de taekwondo, conform agenţiei de presă Tasnim.

Ministrul iranian al industriilor şi minelor, Reza Rahmani, a explicat cu doar câteva ore înainte de anunţul demisiei lui Kambiz Mehdizadeh că acesta a fost ales „pe baza competenţelor sale”, dând asigurări că „faptul că e ginerele preşedintelui nu a influenţat” această numire.

Citește și : Polonia critică dur Franţa: ‘Este omul bolnav al Europei!’