DISTRIBUIȚI
Reuters / Thomas Peter

IBM nu va mai oferi, dezvolta sau cerceta tehnologiile bazate pe recunoaştere facială. Decizia a venit pe fondul protestelor masive care au scindat SUA. Compania se opune puternic utilizării propriului sistem pentru supravegherea în masă a populaţiei pe criterii rasiale, relatează mediafax.

Compania americană IBM se opune puternic utilizării propriei tehnologii de recunoaştere facială pentru supravegherea în masă a populaţiei şi profilarea indivizilor pe criterii rasiale deoarece încalcă drepturile fundamentale ale omului şi libertatea personală. Tehnologia brevetată de IBM a intrat în ultimii ani în dotarea forţelor de ordine. În încercarea de a produce o reformă a justiţiei din Statele Unite, IBM nu va mai produce, cerceta şi oferi propriul sistem de recunoaştere facială.


Citeşte şi: Austriacul care spiona pentru Rusia a fost ELIBERAT

Studiile arată că recunoaşterea facială a dus la selectarea disproporţionată a oamenilor pe criterii rasiale şi în acelaşi timp a încălcat viaţa privată a indivizilor.

Pe fondul protestelor George Floyd, criticii au denunţat recunoaşterea facială ca fiind cea mai periculoasă tehnologie de supraveghere dezvoltată vreodată. Protestele au mutat atenţia lumii către utilizarea inechitabilă a tehnologiei aflate în dotarea poliţiei.

Citeşte şi: Mai mulţi lideri europeni cer o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie