DISTRIBUIȚI
RT Deutsch

Stephan Ernst, un german în vârstă de 45 de ani, suspect în dosarul morții politicianului Walter Lübcke, și-a recunoscut fapta și a declarat că motivul crimei a fost poziția pro-imigrație a lui Lübcke, a anunțat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, citat de The Guardian, potrivit mediafax.

Seehofer a anunțat că autoritățile caută în continuare eventuali complici ai acestuia. Ernst a recunoscut că l-a ucis pe politician din cauză că acesta susținea primirea de refugiați în Germania.


Citește și : Merkel se arată deschisă unui compromis în problema alegerii liderului Comisiei Europene

Anchetatorii suspectează că Ernst ar fi avut legături cu partidul de extremă dreapta NPD, dar și cu gruparea neonazistă Combat 18, ai cărei membri sunt cunoscuți pentru promovarea violenței și a ideologiei de extremă dreapta, dar și pentru publicarea de ghiduri privind producerea de bombe.

Ernst a mai fost condamnat la închisoare după ce a încercat să arunce în aer, cu ajutorul unei bombe artizanale, un centru pentru refugiați.

Citește și : Generele lui Trump va dezvălui partea politică a planului de pace pentru Orientul Mijlociu la ‘momentul oportun’

Walter Lübcke, fost președinte al Consiliului Regional din Kassel, a fost găsit împușcat în casa sa la începutul lunii iunie.