DISTRIBUIȚI
Stars and Stripes

Generalul de brigadă Jeffrey Smiley a fost confirmat ca unul dintre cei doi americani răniţi în atacul de joi în care a murit şeful poliţiei din provincia Kandahar din sudul Afganistanului, a declarat o purtătoare de cuvânt a misiunii Resolute Support condusă de NATO, potrivit Reuters, transmite şi agrepres.

Jeffrey Smiley, comandant al activităţilor de antrenament şi consiliere ale Resolute Support în sudul Afganistanului, a fost împuşcat când un membru al serviciului de pază al guvernatorului provinciei a deschis focul asupra unui grup de oficiali care plecau de la o întâlnire cu comandantul NATO din Afganistan, generalul Scott Miller.


Citeşte şi: Un tren de pasageri a sărit de pe şine în Taiwan. Cel puţin 18 morţi

„Pot să confirm că generalul de brigadă american Jeffrey Smiley a fost rănit în timpul unui recent atac din interior în provincia Kandahar din Afganistan”, a precizat purtătoarea de cuvânt a misiunii conduse de NATO, într-o declaraţie transmisă prin e-mail.

Scott Miller nu a fost rănit, dar şeful poliţiei din Kandahar, generalul Abdul Razeq, unul dintre cei mai proeminenţi comandanţi antitalibani, a fost ucis, alături de şeful local al serviciului de informaţii NDS, generalul Abdul Momim.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Canada

Atacul, care a fost revendicat de talibani, a fost o lovitură devastatoare pentru guvern, deoarece a decapitat comandamentul de securitate al uneia dintre cele mai important regiuni din punct de vedere strategic din Afganistan şi a demonstrat abilitatea insurgenţilor de a ataca inclusiv lideri.

În afară de Smiley, un civil american şi un contractor al coaliţiei au fost de asemenea răniţi, în timp ce grupul de oficiali se îndrepta spre un elicopter care trebuia să îi ducă pe Miller şi echipa sa înapoi la Kabul.