DISTRIBUIȚI
HotNews

Un funcţionar al administraţiei instalate de forţele ruse în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, a decedat din cauza rănilor în urma unui atentat, au anunţat autorităţile locale numite de Moscova, potrivit AFP, scrie agerpres

„Vitali Gura, şeful-adjunct al administraţiei din Novaia Kahovka, responsabil cu serviciile comunale, a decedat în urma rănilor”, a indicat sâmbătă seara un responsabil local, Katerina Gubareva, pe Telegram.


Citește și :  Joe Biden va găzdui în septembrie un summit cu liderii Insulelor Pacificului

Acest funcţionar fusese grav rănit sâmbătă dimineaţa într-un „atentat” la domiciliul său şi suferea de numeroase răni de gloanţe, a indicat o sursă anonimă din cadrul administraţiei proruse, citată de agenţia de presă TASS.

Localitatea Nova Kahovka, pe Nipru, aflată sub control rusesc, este situată la circa 80 de km est de oraşul Herson.

În ultimele luni, mai mulţi funcţionari numiţi de forţele ruse în teritoriile ucrainene controlate de acestea au fost ţinta unor atentate.

După ce o mare parte din regiunea Herson şi o parte din regiunea Zaporojie au fost ocupate, Kremlinul a început să aplice o politică de rusificare în vederea unei posibile anexări. Moscova a introdus acolo rubla şi îi încurajează pe locuitori să primească paşapoarte ruseşti.

Citește și : 24 de persoane au murit în Fâşia Gaza de la izbucnirea violenţei între Israel şi gruparea Jihadul Islamic

 

Paralel, armata ucraineană desfăşoară de mai multe săptămâni acţiuni de contraofensivă pe frontul din Herson. Ea a reuşit să recâştige teren şi să se apropie de acest oraş, cu 290.000 de locuitori, dar nu a reuşit pentru moment să străpungă profund liniile de apărare ruse.