DISTRIBUIȚI
afp

Un francez, Frédéric Michel, şi un mexican au fost răpiţi în centrul Mexicului, într-un parc naţional, a declarat Ambasada Franţei de la Ciudad de Mexico pentru AFP, transmite și news.ro.

”Confirmăm faptele. Suntem în contact permanent cu autorităţile mexicane, mobilizate în vederea găsirii concetăţeanului nostru”, anunţă reprezentanţa diplomatică cu privire la această răpire, duminică, într-un parc naţional situat la poalele Vulcanului Nevado de Toluca, în statul Mexico, în apropiere de capitala ţării.


Citește și: Șeful Pentagonului îl dă afară ce comandantul Marinei americane

Francezul şi mexicanul se aflau într-o excursie în parcul naţional, în vehicule de teren, în momentul în care au fost interceptaţi de bărbaţi înarmaţi, potrivit cotidianelor Reforma şi El Universal.

Cei doi bărbaţi au fost luaţi cu forţa la bordul maşinilor lor. Cetăţeanul mexican este un actor, Alejandro Sandi, precizează ziarele şi ambasada într-un comunicat.

Autorităţile au instituit un dispozitiv în vederea unei controlări a zonei, care face parte din municipalitatea Zinacantepec, la est de Ciudad de Mexico, într-o încercare de găsire a celor doi.

Citește și: Netanyahu acuză Iranul că pregătește atacuri împotriva Israelului

Din ianuarie în octombrie, 1.690 de persoane au fost răpite în Mexic, un număr în creştere cu 37,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor date de la Asociaţia mexicană Alto Al Secuestro – în medie cinci răpiri pe zi.

Potrivit asociaţiei, statul Mexico este al doilea stat mexican în ceea ce priveşte răpirile, după statul Veracruz, în est, afectat de violenţe ale cartelurilor drogurilor.