DISTRIBUIȚI
Kiribati News

Un fost soldat britanic, care a fost deţinut de talibani, a părăsit capitala afgană Kabul alături de responsabili britanici, a declarat marţi o sursă diplomatică pentru AFP, potrivit agerpres

Benjamin Slater (37 de ani) a luat un zbor către Doha (Qatar) cu o delegaţie britanică ce s-a deplasat la Kabul pentru discuţii cu autorităţile talibane.


Citește și : Fosta secretară dintr-un lagăr nazist, care fugise de instanţă, a fost repusă în libertate

Publicaţia britanică The Sun a semnalat că evacuarea fostului soldat a fost direct supervizată de către ministrul apărării britanic Ben Wallace.

Reconvertit în om de afaceri, Slater este fondatorul şi preşedintele Nomad Concepts Group, o companie specializată în dezvoltarea industrială.

El a fost plasat în detenţie pentru scurt timp de către talibani în luna septembrie, în timp ce încerca să evacueze pe cale terestră 400 de angajaţi afgani, care nu reuşiseră să fie evacuaţi cu avionul.

Citește și : Inundaţiile fac RAVAGII în Uganda! Peste 1.900 de oameni au rămas fără adăpost

Talibanii l-au eliberat pe Benjamin Slater, dar acesta a declarat că nu putea traversa frontiera decât cu un singur asistent, ordonând celorlalţi angajaţi să se întoarcă la Kabul, potrivit cotidianului The Telegraph.

Slater a cerut Ministerului de Externe să îl ajute să evacueze pe toţi angajaţii.