DISTRIBUIȚI
azh.kz

Fostul preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev (foto) încearcă să organizeze o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski,transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Anunţul a fost făcut marţi chiar de fostul şef al statului kazah. ”Zelenski a fost deja de acord cu o întâlnire tete-a-tete şi l-am informat pe preşedintele Rusiei în legătură cu acest lucru. Vom vedea acum”, a declarat Nazarbaev într-o conferinţă organizată în capitala kazahă, Nur-Sultan.


Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

O astfel de întâlnire, dacă ar avea loc, ar reprezenta o deblocare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, afectate de conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Nursultan Nazarbaev, care şi-a exprimat disponibilitatea de a găzdui o întâlnire Putin-Zelenski în Kazahstan, a discutat telefonic luni cu preşedintele rus.

Citește și: ÎNCHISOARE pe VIAȚĂ pentru un român din Marea Britanie

Kremlinul a anunţat că liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei ar putea avea până la finalul anului primul lor summit din ultimii trei ani consacrat conflictului din estul Ucrainei, dar nu a menţionat o eventuală întrevedere tete-a-tete între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.