DISTRIBUIȚI
El Mundo

Un fost şef al serviciilor secrete spaniole a pierdut în justiţie acţiunea pe care o intentase împotriva celebrului poliţist Jose Manuel Villarejo, cunoscut pentru că a înregistrat fără ştirea lor diverse personalităţi, relatează AFP luni, potrivit agerpres.

Felix Sanz Roldan, şef al serviciilor de informaţii între 2009 şi 2019, l-a dat în judecată pentru calomnie pe Villarejo în 2017 în legătură cu o înregistrare din 2015 în care Corinna Larsen – fosta amantă a ex-regelui Juan Carlos – îi mărturiseşte poliţistului că a primit ameninţări din partea lui Roldan.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

Villarejo este în arest preventiv din 2017, fiind citat în mai multe anchete.

Larsen – femeie de afaceri din Germania care a avut o relaţie cu Juan Carlos până în 2012 – a declarat la tribunal mai devreme în ianuarie că a fost contactată de mai multe ori de generalul Sanz Roldan deoarece deţinea documente privind „afacerile financiare” ale regelui.

Acesta ar fi formulat chiar ameninţări împotriva ei şi a copiilor ei pentru a preda serviciilor respectivele documente, în cursul unei întâlniri la un hotel din Londra, la 5 mai 2012, iar când femeia s-a întors în apartamentul ei din Elveţia a găsit acolo o carte despre moartea prinţesei Diana, într-un accident de maşină într-un tunel din Paris, pentru ca peste câteva ore să primească un apel anonim, în spaniolă, în care i s-a sugerat că există „numeroase tuneluri” în drumurile pe care le face.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia

Sanz Roldan a respins acuzaţiile în acest sens, iar tribunalul a precizat că nu a fost chemat să stabilească „certitudini privind acuzaţiile” lui Villarejo la adresa lui Sanz Roldan, dar în acelaşi timp nu se poate demonstra că acestea sunt false.