DISTRIBUIȚI
L'Internaute

Procesul împotriva fostului secretar de stat francez şi primar încă în exerciţiu al oraşului Draveil (Essonne), Georges Tron, acuzat de violuri şi agresiuni sexuale de două foste angajate municipale, a început marţi la tribunalul din Bobigny, departamentul Seine-Saint-Denis, informează AFP şi presa franceză, potrivit agerpres.

Procesul a fost amânat în decembrie 2017, după o serie de incidente, printre care şi atitudinea preşedintei de atunci a tribunalului, Regis de Jorna, care şi-a atras critici din partea autorităţilor feministe după ce a întrebat-o pe un ton ferm pe una dintre reclamante de ce nu l-a înfruntat „odată şi pentru totdeauna” pe şeful său, Georges Tron.


Citeşte şi: O bombă a fost descoperită lângă locuinţa lui George Soros din New York

La Tribunalul din Bobigny, la nord de capitala franceză, judecători şi juraţi vor decide dacă îl consideră pe edilul de 61 de ani vinovat de violuri şi agresiuni sexuale asupra acestor doua femei, cu 20 de ani mai tinere ca el, cu complicitatea fostei sale adjuncte pentru cultură, Brigitte Gruel. Ambii îşi susţin nevinovăţia.

Scandalul a izbucnit în mai 2011, la puţin timp după arestarea, la New York, a fostului director al Fondului Monetar International (FMI), francezul Dominique Strauss-Kahn.

Citeşte şi: Trump a găsit scuza ideală: ‘Membrii unei bande şi persoane din Orientul Mijlociu se află în caravana migranţilor’

Georges Tron a demisionat din guvern după ce a fost acuzat de două angajate ale primăriei din Draveil, oraş cu 30.000 de locuitori la sud de Paris, pe care acest pasionat de „reflexologie plantară” o conduce din 1995. Virginie Ettel şi Eva Loubrieu au descris masajele ce derapau spre pipăieli şi contact sexual, între 2007 şi 2010. Ele susţin ca erau incapabile să se opună, speriate de şeful lor.