DISTRIBUIȚI
politicalhotwire.com

Un fost responsabil al administraţiei penitenciarelor din Rusia este inculpat pentru că a primit mită aproximativ 10 milioane de euro de la constructorii ‘celei mari mari închisori din Europa’, au anunţat vineri anchetatorii, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Serghei Moiseenko, director adjunct al departamentului penitenciarelor din Sankt-Petersburg, se află în detenţie pentru că a primit în jur de 70 milioane de ruble în schimbul unor favoruri pentru două firme care au lucrat la construirea închisorii ‘Krestîi-2’, a indicat Comitetul regional de anchetă.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Închisoarea, inaugurată în 2017 după zece ani de lucrări, a costat 12 miliarde de ruble (circa 170 milioane de euro).

Întinsă pe 35 de hectare şi cu o capacitate de 4.000 de deţinuţi, ea este prezentată de autorităţi drept ‘cea mai mare din Europa’ şi ‘cea mai modernă din Rusia’.

Acest complex penitenciar a luat locul fostei închisori ‘Krestîi’ (cruci) – un complex de clădiri în formă de cruce, de unde şi denumirea -, situată în plin centrul fostei capitale imperiale, al doilea oraş al Rusiei.

Serghei Moiseenko, încarcerat de mai multe luni, riscă o pedeapsă între 8 şi 15 ani de închisoare.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

El fusese deja judecat pentru ordonarea asasinării unui subordonat, pentru a ascunde faptele de corupţie.

Un tribunal din Sankt-Petersburg l-a achitat în luna iulie, dar Curtea Supremă a Rusiei a anulat recent acest verdict şi a retrimis cazul către anchetatori.

Tot pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrările de la şantierul închisorii a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de detenţie, în iulie, fostul şef adjunct al administraţiei penitenciare, Nikolai Barinov.