DISTRIBUIȚI

Un fost procuror slovac de rang înalt a fost condamnat luni la 14 ani de închisoare pentru corupţie, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Timp de foarte mulţi ani, Dusan Kovacik a ocupat funcţia de procuror special al Slovaciei, cel mai important procuror în cazurile de corupţie şi criminalitate organizată.


Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

Cazurile din această categorie sunt gestionate de instanţa specială din Pezinok, în apropiere de Bratislava. Această instanţă l-a găsit vinovat pe fostul procuror de luare de mită, primită pentru a-i ajuta pe membri ai organizaţiilor mafiote să evite închisoarea.

Verdictul nu este încă definitiv. Avocatul fostului procuror a declarat luni seară că a depus recurs.

După arestarea inculpatului, în octombrie 2020, subiectul a stârnit dezbateri politice în societatea slovacă.

Dacă politicienii guvernamentali conservatori au salutat verdictul ca parte a unei curăţări de corupţie a ţării, partidul de opoziţie Smer-SD, populist de stânga, a anunţat o plângere penală pentru obstrucţionarea justiţiei împotriva judecătorului acestui caz.

Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

Liderul Smer-SD, Robert Fico, fost prim-ministru, a calificat cazul ca fiind un „proces politic”.

El a susţinut că au fost folosite acuzaţii „inventate” pentru a forţa demisia procurorului special, scopul urmărit fiind înlocuirea sa cu un candidat susţinut de guvern.