DISTRIBUIȚI
MSNBC.com

Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA a anunţat marţi că l-a angajat pe fostul procuror anti-mafia Daniel Goldman (foto) la conducerea anchetei privind legăturile cu Rusia ale campaniei preşedintelui Donald Trump, informează DPA, potrivit agerpres.

Preşedintele comisiei, congresmanul democrat Adam Schiff, a anunţat şi cooptarea pe diferite posturi legate de securitatea naţională a patru experţi în informaţii, alături de Goldman, care va avea funcţia de consilier superior şi director al anchetei. Schiff a declarat că este „nerăbdător să colaboreze cu ei în activitatea de supraveghere şi anchetă, pentru a asigura securitatea ţării şi a instituţiilor”.


Citeşte şi: Coreea de Nord reconstruieşte o bază de lansare a rachetelor

Goldman, specialist în crima organizată italiană şi rusă, a fost timp de 10 ani adjunct al procurorului federal din districtul de sud al New Yorkului. El a fost urmărit penal pentru extorcare, jocuri de noroc şi spălare de bani peste 30 de indivizi implicaţi într-o organizaţie mafiotă rusă şi a asigurat condamnarea unui cap al familiei mafiote Genovese. Schiff l-a creditat pe fostul procuror şi cu o experienţă „semnificativă” în anchetarea fraudelor şi a altor infracţiuni fără violenţă, sub aparenţe respectabile.

Reuters apreciază că alegerea făcută evidenţiază abordarea agresivă pe care intenţionează să o adopte Schiff odată cu redeschiderea anchetei comisiei sale împotriva lui Trump. Anul trecut, în precedentul mandat al Congresului, când era controlată de republicani, comisia a închis ancheta cu concluzia că nu a existat nicio complicitate cu Rusia înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

Citeşte şi: Miliardarul Michael Bloomberg renunţă să mai candideze la prezidenţialele din SUA