DISTRIBUIȚI
Jewish News

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul șef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceaușescu, iar partidul Likud, condus de Netanyahu, a criticat afirmația lui Barak, spunând despre acesta că „delirează”, relatează presa israeliană, potrivit mediafax.

„Netanyahu este Ceaușescu (…) Trebuie să creăm o nouă viziune, o adevărată viziune în fața falșilor mântuitori. Trebuie să luptăm pentru casa noastră”, a declarat Barak, acuzându-l pe actualul premier israelian că „trădează oamenii pe care ar trebui să-i servească” și „duce statul spre ruină și apus”.


Citeşte şi: Panică în Anglia! Un cartier întreg din Salisbury a fost închis de teama unui alt atac cu Noviciok – VIDEO

Afirmațiile făcute duminică de Barak nu au rămas fără răspuns, partidul de guvernământ, Likud, spunând că fostul premier se dovedește tot mai „delirant”

„Remarcile sale la adresa prim-ministrului Netanyahu sunt incitare la o crimă”, mai susține Likud.

Citeşte şi: Castro s-ar răsuci în mormânt! Preşedintele cubanez aprobă căsătoriile gay

Ehud Barak a fost premier al Israelului în perioada 1999-2001 și ministru al Apărării timp de mai mulți ani în Cabinetul Netanyahu.

În ultimele luni a criticat dur Guvernul și pe premierul Netanyahu, afirmând că „denaturează zionismul și iudaismul, trădează democrația, atacă fundațiile și instituțiile democrației israeliene”, relatează postul Arutz Sheva.