DISTRIBUIȚI

Un fost important oficial al serviciilor de informaţii saudite l-a numit pe prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohamed bin Salman, „psihopat” şi „ucigaş”, reiterând public la televiziunea americană CBS acuzaţiile potrivit cărora prinţul a trimis agenţi în Canada pentru a-l ucide, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Sunt aici să trag un semnal de alarmă despre un psihopat, un ucigaş, din Orientul Mijlociu cu resurse nelimitate, care reprezintă o ameninţare pentru poporul său, pentru americani şi pentru planetă”, a declarat Saad Aljabri pentru emisiunea 60 Minutes.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

Saad Aljabri a fost demis în 2015 din funcţia de şef al serviciilor de contraspionaj din Ministerul de Interne saudit. Apropiat de prinţul Mohammed ben Nayef, el a fugit din regat în 2017, când acesta din urmă a fost înlăturat de la putere în favoarea lui Mohamed bin Salman, poreclit MBS.

Saad Aljabri, care a lucrat mult timp în colaborare cu oficiali americani în operaţiuni secrete de combatere a terorismului, a depus o plângere în august 2020 în Statele Unite, afirmând că MBS a trimis în Canada, unde el trăia în exil, o echipă de „mercenari personali” în octombrie 2018, la scurt timp după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, şi i-a arestat doi dintre copiii săi în Arabia Saudită.

La rândul său, Aljabri este acuzat de Riad că a deturnat 11 miliarde de dolari din fondurile destinate luptei împotriva terorismului pentru care a fost responsabil între 2001 şi 2015. El este vizat în două procese deschise împotriva sa de companii publice saudite, în Massachusetts şi Toronto.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

În timpul interviului, Aljabri a afirmat că a fost avertizat că ar putea avea o soartă similară cu cea a lui Jamal Khashoggi, ucis la consulatul saudit din Istanbul în 2018.

Oficiali canadieni au declarat pentru 60 Minutes că sunt „la curent cu incidente în care sunt implicaţi cetăţeni străini care au încercat să (…) ameninţe (…) persoane care locuiesc în Canada”, considerând ameninţările „complet inacceptabile”.